’The shortest distance between two people is a story.’

 

Crazy Chicken Film is een productiehuis voor drama, animatie en corporate films. Sinds 2001 produceren wij televisieseries, commercials en scripts voor zowel publieke omroepen als commerciele klanten: NTR, AVRO, VPRO, Nickleodeon, Al Jazeera, Canal+, Voedingscentrum, IJsfontein, Science Center Nemo.

Crazy Chicken Film is opgericht door regisseur / schrijver Camiel Schouwenaar. Na zijn afstuderen aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie begon hij als regisseur bij VPRO's Villa Achterwerk en heeft zich gespecialiseerd in jeugddrama en animatie. Camiel heeft een eigen stijl ontwikkeld waarin verhaal, verbeelding en humor op bijzondere wijze samenkomen. Het wekelijkse kinderprogramma Huisje Boompje Beestje is door Camiel bedacht en geschreven en al 11 jaar zeer populair onder kinderen.

Naast zijn succesvolle televisiewerk is het Camiel zijn ambitie om films te maken die een breder (internationaal) publiek bereiken. Zijn korte film Lief Konijn draait momenteel op diverse Internationale Film Festivals en kreeg in 2012 een Gouden Kalf nominatie voor ‘Beste Korte Film’. Samen met producent Illuster ontwikkelt hij de animatiefilm Waarom Wolven Huilen. Daarnaast maakt Camiel ook corparate films met de nadruk op sterke visuele concepten.